Scen i kvällsljus med stor publik framför.

Kalmar – din nästa evenemangs- och mötesstad

Planerar du för ett evenemang eller ett större möte? Då har du hamnat helt rätt. Kalmar är en härlig evenemangstad och har också en nystartad Convention Bureau.

De senaste åren har Kalmar haft en fantastisk utveckling som evenemangsstad. Här kan Kalmarbor och besökare uppleva allt från fartfyllda idrottsevenemang till konserter och sommarteater under bar himmel. Varje år genomförs också många lyckade möten och konferenser. Deltagarna möts av ett gott värdskap, så att nya kontakter kan knytas, kunskap kan spridas och idéer kan växa vidare.

Tre skäl att välja Kalmar

Det finns många skäl att välja Kalmar för ditt nästa möte eller evenemang. Här listar vi tre av dem.

Närhet

I Kalmar är det gångavstånd mellan arenor, möteslokaler, hotell och restauranger. Du tar dig enkelt till staden med flyg, tåg, buss eller bil. Det finns också ett nära samarbete mellan olika aktörer som verkar på platsen. Det gör beslutsvägarna korta.

Engagerad publik

Kalmars invånare är stolta över stadens evenemang och deltar gärna. Kalmar är också en populär destination med många besökare, inte minst under sommarmånaderna.

Bra bemötande

Tack vare en gemensam strategi och en erfaren evenemangs- och mötesorganisation kan vi snabbt hitta en lösning som passar just ditt evenemang eller möte. I Kalmar finns lösningar för möten såväl i stadsmiljö som i lantliga omgivningar. Självklart erbjuder vi också flera digitala lösningar för både möten och evenemang.

Karta

Kalmar är en mellanstor stad med stora ambitioner. Staden erbjuder fina boendemöjligheter och en mängd mötes- och evenemangsplatser. Gemensam nämnare är det citynära läget samt den höga och jämna standarden