Viskväll med Anders Lundin 20/10

 

Välkommen till en kväll fylld med humor och rörande historier!

Programledaren och TV-profilen Anders Lundin har skrivit låtar och texter sedan tonåren, han har spelat in skivor och turnerat med band. Nu kommer han till Kalmar Slott med visföreställningen Expedition Livet. Anders vänder, vrider och snurrar på frågorna; vart kommer vi ifrån? Vart skall vi? Hur hamnade vi här?

Expedition Livet tar avstamp i människans första steg på savannen och landar i en treårings nyliga avtryck i lekplatsgruset. På vägen passerar vi urskogar, oceaner, sommarstugor, Skansen, fel hotell i Ystad och landar till mot slutet i TV-soffan hemma. Vi slår följe med japanen som vandrar runt jorden, med folkvandrande hunner, emigrerande svenskar och med sjömansänkan som gick över Bottenvikens is. I föreställningen ingår även handgripliga tips om vilken digital apparat det är skönast att hämnas på när hemelektroniken har jävlats för mycket.

Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson låter Anders sina funderingar komma till uttryck i en samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. Alltihop utspelar sig runt en lägereld på scenen eftersom lägerelden nog ändå är den plats som människor genom årtusenden tyckt bäst om att samlas kring för att lyssna till historier.

Anders Lundins berättelser skapar fantasifulla tankekulisser hos publiken där ingen lämnas oberörd. Det är allmänmänskligt, rörande och roligt. Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några men inspirerar nog mest till att själv fundera vidare över våra egna val och möjligheter.