Sylvia Nylin står utomhus i en lummig miljö.

Tre frågor till Sylvia Nylin

I början av september tillträdde Sylvia Nylin som ny vd för Destination Kalmar. Här svarar hon på tre snabba frågor om sin nya roll.

Vad var det som gjorde dig intresserad av uppdraget?

– När jag såg möjligheten att få vara med och utveckla Kalmar som destination tänkte jag att det här måste vara ett av Sveriges mest spännande jobb. De förutsättningar Kalmar har med sin historia, geografin och den framåtanda som visas i kommunen om att man vill utveckla besöksnäringen, det tyckte jag lät jättespännande. Jag är jätteglad att jag har fått den här chansen och ser fram emot att få lära känna alla samarbetspartners.

Vad har du gjort innan?

– Jag har jobbat inom många olika branscher, men de senaste 15 åren har jag varit i besöksnäringen i lite olika roller. Jag har bland annat varit styrelseordförande för Countryside Hotels och vice generalsekreterare för Svenska Turistföreningen och nu senast vd för Svenska möten. Den röda tråden i min bakgrund har varit utveckling. Det handlar om att utveckla varumärken, platser, positioner och att säkerställa att verksamheten möter de omvärldsförändringar som ständigt sker.

Hur ser den närmaste framtiden ut?

– Just nu håller jag på att lära känna organisationen och våra samarbetspartners. När nulägesbilden klarnar blir nästa steg att ta fram en gemensam målbild och färdplan för Destination Kalmar, så att vi tillsammans med våra intressenter kan utveckla Kalmar till en av de mest attraktiva besöksdestinationerna.